Blog

Te ezt tudtad? – Ingatlan adás- vételnél nem kell személyesen intézni az átírást a szolgáltatóknál!

2024-01-31


Egyszerűbb ügyintézés a közműcégeknél, valamint a mobil- és internetszolgáltatóknál

Az e-bejelentőn az ország minden áram-, gáz-, víz- és távhőszolgáltatója felé egy helyen, online kérvényezhetjük a közműátírást, vagy bejelenthetjük személyes adataink megváltozását.
2023 nyarától pedig a telefon-, televízió- és internetszolgáltatók is csatlakoznak az e-bejelentőhöz.
Az e-bejelento.gov.hu oldalon elérhető ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően nem szükséges minden közmű- és telekommunikációs céget külön-külön felkeresni az adatváltozások bejelentése miatt, így rengeteg utánajárást és sorbaállást takaríthatunk meg.
Korábban ugyanis minden alkalommal külön-külön, többnyire személyesen kellett a szolgáltatóknál intézni az olyan bejelentéseket, mint például a házasságkötésből, tudományos fokozat megszerzéséből adódó névváltoztatást, a lakcím vagy kapcsolattartási adatok megváltozását, okmánycserékből adódó változásokat, illetve a tulajdonosváltásból, öröklésből vagy bérbeadásból fakadó közműátírást. Ez jelentős fáradsággal, utazással és várakozással járt akár 4-8 szolgáltatónál, mára azonban az ingyenes e-bejelentő szolgáltatásnak hála az ügyfelek az otthon kényelméből, az e-bejelento.gov.hu internetes oldalon keresztül, vagy bármelyik kormányablakban egyszerűen bejelenthetik adatváltozásaikat, mindehhez csupán ügyfélkapus regisztráció szükséges.

https://youtu.be/nLnTsBwOzUw

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése